M’he trobat un animal… què faig?

En adopció

Abans d'adoptar, reflexiona

1
Quin animal s’adapta millor a les teves característiques personals? Tens xiquets? Altres animals? Adoptar un animal de companyia és una responsabilitat molt gran i volem el millor per a tu i per a ell. Et guiarem perquè prenguis la millor decisió.
2
Després de l’adopció t’oferirem consells i pautes perquè tot vaja el millor possible. L’entrada a casa, els primers dies, la presentació amb altres animals, etc.
3
Si estàs interessat en adoptar un dels nostres gossos o gats o vols més informació sobre el procés d’adopció, pots enviar-nos un correu electrònic a adopciones@felcan.org
4
Si no et decideixes per cap dels animals de FELCAN també pots veure la nostra línia d’adopció entre particulars. Ací pots veure als gossos i ací als gats. Aquests animals no depenen de Felcan y tan sols ajudem amb la difusió.

Contracte d'adopció

Les adopcions es realitzaran mitjançant signatura del contracte d’adopció.
Els adoptants han de ser majors d’edat i aportar fotocòpia del DNI o NIE.
Si el gos o gat va a viure en un domicili que no siga propietat de l’adoptant, aquest haurà d’aportar el permís del propietari.
L’adoptant es compromet a permetre els seguiments a l’animal després de l’adopció, tant telefònics com domiciliaris.
FELCAN es compromet al seu torn a ajudar i aconsellar a l’adoptant perquè tot vaja bé, mantenint el contacte en tot moment.
Els animals es donaran en adopció preferiblement a València, però es poden enviar a altres províncies espanyoles o a altres països (prèvia valoració).

Cost de l'adopció

  • Actualment la llei obliga a les associacions protectores d’animals, que els animals que es donen en adopció, estiguen identificats amb el xip, que tinguen passaport i que estiguen vacunats de la ràbia.
  • A més els gossos s’entreguen testats de leishmania, i els gats testats de leucèmia i immuno. Vacunats i esterilitzades o castrats segons el cas, sempre que l’edat ho permeta.
  • L’associació pren aquestes mesures prèviament i es demana a l’adoptant una quantitat a manera de donatiu per cobrir part d’aquests gastos i així poder seguir ajudant els animals abandonats. En cap moment es paga per l’animal, sinó que es cobreix una part dels gastos veterinaris.
  • El cost de l’adopció en el cas de gossos siguen adults o cadells, és de 70€. Si són gossos majors de 5 anys, el cost és de 30€ per facilitar la seua adopció, tot això en concepte de donatiu.
  • El cost de l’adopció en el cas de gats adults (vacunats, testats, castrats i amb xip com marca la llei 4/94 de protecció animal en el seu article 20) és de 70€ en concepte de donatiu. Si són positiu en alguna malaltia, 30€ per facilitar la seua adopció. En el cas de cadells, 25€ en concepte de donatiu.