M’he trobat un animal… què faig?

La protectora

Qui som?

Som un grup de persones amb diversos anys de treball en la protecció animal unides en un projecte comú: FELCAN, associació protectora d’animals.

Junts volem seguir posant en pràctica la nostra visió de com ha de ser la protecció animal, dirigida a vetllar tant per aquests animals, com per les persones i famílies que conviuen amb ells.

Què fem?

Rescatem i cuidem a gossos i gats amb una xarxa de cases d’acollida voluntàries i ens preocupem del seu benestar fins aconseguir-los una família definitiva.

Mentrestant tenim un projecte molt més gran: la construcció d’OASIS, un refugi d’animals.

OASIS: molt més que un refugi

El 2009 vam localitzar el solar perfecte per al nostre projecte i des d’aleshores treballem per fer-ho. Gràcies a donacions i molts anys de treball i esforç de voluntaris i socis vam comprar el terreny i vam aconseguir dur a terme tots els tràmits per a la Declaració d’Interés Comunitari, i estem molt orgullosos!

Pots veure ací tota la documentació legal al respecte.

A més d’un centre d’acollida, OASIS serà un Centre de Recuperació i Adopcions. Un lloc on l’animal recollit es recupere de les seues ferides físiques i psicològiques. Un oasi on descansar, recuperar-se i ser rehabilitat fins a aconseguir la seua adopció.

Amb capacitat per a 150 gossos i 30 gats, imagineu quants podrem acollir durant els 30 anys que ens ha estat concedida la llicència? Milers!

El projecte està dissenyat per mòduls, de manera que es pot construir per fases independents i moure de localització en cas de necessitat.

  • Quatre mòduls independents: cada mòdul està compost de 10 cel·les amb espai per a dos o tres gossos i un pati comú. Cada cel constarà d’una zona interior coberta, i una altra exterior descoberta.
  • Tres cel·les aïllades per quarantena d’animals nous o malalts.
  • Cel·les independents per a gats a la zona central.
  • Pati exterior de 1000m2 polivalent per a passeigs, educació i rehabilitació.
  • Infermeria i perruqueria.
  • Vestuaris i banys per a voluntaris i treballadors del centre.