M’he trobat un animal… què faig?

M’he trobat un animal, què faig?

Si t'has trobat un animal el primer que has de fer és observar. Està ferit? Està bé? Si és un cadell, té a la seua mare a prop?

Queda't quiet i observa

  • Si és un gat petit el millor és que esperes per si surt la seua mare, de vegades poden tardar fins a una hora. És possible que agafant-lo faces menys bé que deixant-ho viure amb la seua mare, encara que siga al carrer. En qualsevol cas, no el toques fins que no hagues pres la decisió de portar-t’ho.
  • Si és un gos però et té por el millor és que esperes i observes. Si el mantens controlat amb la vista mentres busques ajuda serà més fàcil rescatar-ho que si corres darrere d’ell mentres fuig.

No ve ningú a buscar-lo, què faig?

  • Truca al 092 (policia local) i pregunta quina entitat s’encarrega de la recollida d’animals al teu municipi.
  • Si és una protectora (com a València, Paterna, Burjassot i altres localitats) informa’ls de la localització de l’animal i que et quedes vigilant fins que ells arriben. L’equip de rescat de la protectora acudirà quan puga i es farà càrrec de l’animal.
  • Si és una gossera, en cas que acudeixen ells a per l’animal primer han de comprovar si té xip. Si no localitzen als amos, el més probable és que al cap d’un temps, si ningú l’ha adoptat, el sacrifiquen. És per això que vos aconsellem que en aquest cas et faces càrrec de l’animal temporalment fins a trobar més ajuda.
  • Pregunta-li a la policia si poden comprovar el xip ells mateixos i en cas de no tenir-lo, fer-te càrrec tu mateix d’acollir a l’animal temporalment i evitar-li la gossera. Dependerà de cada municipi.
  • Si la policia no es fa càrrec, porta-ho al veterinari i comprova si té xip. És gratuït. Aprofita per informar el veterinari de la zona que l’animal s’ha escapat o perdut, pot ser que ell/ella tinga informació.
  • Posa cartells a la zona en la qual ho vas trobar amb la seua foto i la teua informació de contacte per si ho estan buscant.
  • Contacta amb grups de Facebook i protectores de la zona perquè t’ajuden amb la difusió.
  • Busca una nova família. Pots fer-ho mitjançant protectores independents com FELCAN o pel teu compte, entre tots t’ajudarem el millor que puguem.

Vull que l'animal entre en FELCAN

FELCAN actualment no té refugi pel que funcionem exclusivament amb cases d’acollida voluntàries. Això vol dir que depenem d’elles per poder rescatar nous animals i en cas de no haver cap disponible, no podrem rescatar nous animals.

T’informarem de si podem fer-nos càrrec en aquest moment. En cas que sí puguem, tot animal que entre a formar part de FELCAN ha de seguir uns requisits mínims exigits per l’associació.

1

Els gossos hauran d’estar degudament identificats amb el seu xip, passaport i vacuna de la ràbia; també vacunats amb la heptavalent, test de leishmania i esterilitzada o castrat segons el cas.

2

Els gats han d’estar vacunats de ràbia, leucèmia i trivalent, testats de leucèmia i immuno i esterilitzades o castrats segons siga procedent.

3

En el cas de cadells, els gossos hauran d’estar degudament identificats amb el seu xip i hauran de portar les vacunes i test que permeta la seua edat. En cas de gats cadells, han de portar les vacunes i test que permeta la seua edat.

4

La persona que es trobe al gos o gat i vulga que forme part de l’associació serà l’encarregada de portar-los amb els requisits que demana FELCAN. Pot fer-ho en el seu veterinari i portar-nos els informes i cartilles pertinents.

5

En el cas que el gos o gat no tinga cap dels requisits podrà optar per deixar un donatiu perquè FELCAN cobreixca aquestos gastos. El cost de gossos és de 160€, el de gats 90€ i el de cadells (tant de gos com de gat) de 60€.

6

A partir d’aquest moment i fins que siga adoptat FELCAN es farà càrrec de tot el que puga necessitar el gos o gat. Alimentació, vacunes, medicació, etologia, etc. A més de trobar-le una llar i fer seguiment per assegurar-nos que el gos o gat s’ha adaptat bé a la seua nova llar.

Vull que m'ajudeu a trobar-casa

Podem ajudar-te amb la difusió a través de la nostra línia d’adopció entre particulars. Per a això escriu-nos a particulares@felcan.org, explica’ns la història del pelut i envia’ns fotos i un telèfon de contacte. El publicarem al nostre blog i a les nostres xarxes socials i t’aconsellarem sobre com gestionar l’adopció.